Oktoberfest, tyroler kjoler og øl i lange baner

Friday  1 October  2179  4:58 PM
Save Saved
Last update 10/01/2018
  269

Så er det lige om hjørnet at årets første oktoberfester starter, og så skal man i tøjet! Herrerne skal i lederhosen og damerne skal have tyrolerkjoler op, for så skal det nok bliver en god fest. Oktoberfest er først og fremmest en temafest og uden udklædning, så går den altså ikke, så husk det nu!

Når man ser de første i tyroler kjoler og lederhosen, så kommer man meget hurtigt selv i den stemning, som er så speciel ved oktoberfest. MEN skal det dog lyde, for man skal jo huske, at man lige skal have en øl til den ene hånd, for uden en øl, så er der ingen oktoberfest.

Historien om oktoberfest

Som mange tror, så startede det hverken som et marked eller en høstfest. Det hele startede tilbage i 1810, hvor en kronprins og en prinsesse blev gift, i den andledning så blev der afholdt et hestevæddeløb foran Munchens bymur. Det blev derefter besluttet, at dette løb skulle afholdes hvert år, og dette blev starten på en af verdens største folkefester, som besøges af omkring seks milioner mennesker årligt.

Inden at hele delen omkring fest, øl og tyroler kjoler blev til, så var der meget mere sport ind over det. Kronprinsen var nemlig fascineret af de græske sportsgrene, så de skulle udøves hvert år.

Dette ændrede sig dog, og her kommer alt øllen, fest og tyroler kjoler ind i billedet, som efterhånden er blevet en meget stor turist attraktion. Dette skete i starten af slutningen af det 19. århundrede, og så var oktoberfesten dannet, som vi kender den i dag, selvom den dog i en længere periode var placeret i september. Oktoberfesten kan man roligt kalde den første af sin slags, da Canada er på anden pladsen og kun har en tiende del besøgende, nemlig omkring 700.000 besøgende. På tredjepladsen finder man Brasilien, som har omkring 600.000 besøgende.

Men hvad gør festen så populær spørger du nok dig selv? Det handler især om, at alle kan feste side om siden, uanset hvem du er og hvor du kommer fra. Du skal egentlig bare have godt humør med i bagegen, og så er det en stor fordel at kunne lide øl, for ellers er der lang vej til et hurtigt venskab. 

music culture festivals classical party happy hour conventions
Nearby hotels and apartments
Kolding, 6000, Denmark