Forebyggelse af empatiudmattelse hos professionelle

COVID-19: many events have been canceled or postponed, please check with the organizer the event status.
Forebyggelse af empatiudmattelse hos professionelle
Image from centerformsc.org
From Fri 24 January 2020 to Fri 27 March 2020
From Friday 24 January 2020 to Friday 27 March 2020
1:00 PM - 4:00 PM
Ended

Vi skal have fokus på Mindful Self-Compassion (MSC), fordi omsorg og empati udmatter.
Kender du oplevelsen af at være i relationer fra du står op om morgenen til du går i seng om aftenen? Følelsen af ikke at magte at skulle forholde dig til andres følelser, tanker, vibrationer, tale – ikke at orke at skulle tune ind på andres tanker og behov. Arbejder du professionelt som omsorgsgiver med børn, klienter, patienter og medarbejdere og er du også privat omsorgsgiver for dine børn, forældre, partner, venner eller kolleger – så kender du måske følelsen af at blive relations træt.
De seneste 10-15 år er der kommet skærpet fokus på den følelsesmæssige belastning og udmattelse, som personer der arbejder i sundhedssektorer og uddannelsessektorer risikerer. Når vi som professionelle dag efter dag lytter til klienter, børn og familier, der er overvældet af smertefulde følelser og tanker, kan vi selv blive overmandet af afmagt, meningsløshed og hjælpeløshed. Mange står tilbage med en oplevelse af ikke at kunne gøre noget – men der er noget vi kan gøre lige i øjeblikket og i mødet med klienten.
Mindful Self-Compassion er et empirisk funderet og internationalt anerkendt program. Programmet opbygger Self-Compassion som emotionel ressource, der giver styrke og robusthed både i forhold til os selv og andre. Forskning i programmet viser, at Self-Compassion i særlig grad er hjælpsomt for professionelle omsorgsgivere, og giver en oplevelse af større tilfredshed i deres arbejde og færre følelser relateret til stress og udbrændthed.
Når vi har empati for andre aktiveres den del i hjernen som bearbejder smerte, hvorved vi selv kommer til at opleve smerte. Når vi oplever medfølelse (compassion), aktiveres den del af hjernen, som har med kærlighed og tilhørsforhold at gøre. Det betyder, at vi undgår empatisk udmattelse og i stedet skaber tryghed og forbundethed til os selv og andre.
Traditionelt lærer vi at egenomsorg er adfærdsmæssige handlinger, der ligger i vores fritid og handler om at lade op, fx velvære eller sport. MSC praktiseres derimod lige nu og her i de svære øjeblikke, som opstår både i fritiden og i arbejdslivet f.eks. i mødet med klienter og kollegaer. Self-Compassion træner en emotionel kompetence til at tage vare på vores egen følelsesmæssige tilstand uden fordømmelse og selvkritik, og i stedet møde os selv og vores smerte med oprigtig kærlig interesse og omsorg.
“Jeg oplever, at jeg mere end nogensinde har tøjlerne i livet. At jeg har styrken til at træffe valg, der er opbyggelige og omsorgsfulde for mig selv. Mit mantra skal være; “der eksisterer ikke nogen forkert oplevelse”, hvilket giver plads til at være mig, præcis som jeg er i hvert øjeblik. Sikke en frihed! Dette vidner om, at forandringen ikke blot er en intellektuel forholden sig, men at alle kroppens celler takker for denne bevægelse i livet. Det opleves simpelt og let, hvilket jeg har længtes efter en rum tid” Rasmus
Gennem kurset lærer du værktøjer til:
Målgruppe: Dette kursus er for psykologer, psykoterapeuter, læger, sygeplejersker, lærere og andre social- og sundhedsprofessionelle, der ønsker at lære Self-Compassion færdigheder, som de kan integrere i deres daglige arbejde og liv samt videregive til klienter og patienter.
Tid: 8 fredage kl. 13.00 – 16.00
Datoerne er: 24/1, 31/1, 7/2, 21/2, 28/2, 13/3, 20/3, 27/3 Lørdag d. 7/3 kl 9-13 er fordybelse/ retreat dag.
Sted: Zenliv Sundhedscenter i Kgs. Lyngby. 10 min fra Lyngby station. Gode parkeringsforhold.
Deltagerantal: Max. 16 deltagere
Pris: 6.900 kr. + moms
Undervisere: Compassion Company ved Anita Abel Hansen og Clarissa Corneliussen. Begge er certificerede mindful self-compassion undervisere fra Center for Mindfulness San Diego, UCSD, USA. Anita og Clarissa har erfaring med at undervise grupper i Mindful Self-Compassion siden 2015 og undervist i mindfulness siden 2002.
8-ugers kurset opfylder et af adgangskravene til Teacher Training i Mindful Self-Compassion.

60797 Views - 28/03/2020 Last update
trade shows
Zenliv, Sundhedshuset
Bagsværdvej 72B, Kgs. Lyngby, 2800, Denmark

Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event

Nearby hotels and apartments

Bagsværdvej 72B, Kgs. Lyngby, 2800, Denmark

Browse other venues in Charlottenlund
Discover now


Discover more events in Charlottenlund
Discover now


Zenliv, Sundhedshuset
Bagsværdvej 72B, Kgs. Lyngby, 2800, Denmark


Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event
  1. Charlottenlund
  2. Forebyggelse af empatiudmattelse hos professionelle
 
 
 
 
Your changes have been saved.