Doctor Django and his Nurses • live at Godset • Kolding

Thursday  21 March  2019  8:00 PM    Thursday  21 March  2019 11:00 PM
Save Saved
Last update 23/03/2019
  642

På torsdag d. 21. marts giver Doctor Django and his Nurses koncert på Godset i Kolding. Det er kl. 20.00, og koncerten bliver optaget og udgivet som live-LP på vinyl.
Musikken klassificeres under den brede betegnelse ”jazz” – men indeholder også elementer af blues og country. Kvartetten spiller fortrinsvis egne numre med tekster, man kan forholde sig til, og melodier der fænger.
Kvartettens seneste single ”Eatin’ Crow” (der er udgivet elektonisk og på vinyl) fik følgende skudsmål i ”Jazz Nyt” af Niels Overgård: ”Singlen indeholder et uptempo nummer, Eatin’ Crow (and drinkin' Thunderbird) og en ballade Just a Lonesome Cowboy. De to numre mere end antyder, at Doctor Django and his Nurses ikke kun er et sjovt påhit, men også en kvartet med noget på hjerte. En dejligt underholdende single.”
Koncerten på Godset arrangeres i samarbejde med Jazz6000, og der er gratis entré. Jazz6000 giver denne præsentation af orkestret: ”Det er retro og så alligevel så helt og aldeles nyt og anderledes. Det er fandenivoldsk og uhyre autentisk jazz på recept – endda helt uden bivirkninger. Bortset fra at man godt kan gå hen og blive afhængig af det, for du kommer med garanti til at smile over hele femøren.”
Originaliteten og det nyskabende vejer tungt i kvartettens bagage. Django selv boede i New Orleans, imens orkanen Katrina rasede over byen tilbage i august 2005, så han har oplevet sydstatskulturen på nærmeste hold og suget til sig af dens musikalske smeltedigel. Guitaristen Enrico Rosa har spillet med en række kendte jazzkunstnere. Mads Uldall-Jessen på kontrabas og Henrik Nielsen på trommer er begge vigtige ingredienser i kvartettens særegne lydbillede.
Til sommer går turen sydpå for Doctor Django and his Nurses med optrædener på festivaler og spillesteder i Frankrig og Tyskland. Koncerten på Godset er derfor en kærkommen lejlighed til at høre kvartetten på dansk grund.

blues jazz
Nearby hotels and apartments
Godset
Jens Holms Vej, Kolding, Region Syddanmark, Danmark
Godset
Jens Holms Vej, Kolding, Region Syddanmark, Danmark